Hő- és füstelvezetés (RWA)

Vállalkozásom 6 éve foglalkozik a társasházi lépcsőházak és más épületek lépcsőházainak a hő- és füstelvezetésével. Referenciáink közt szerepelnek az általunk kiépített rendszerek és felülvizsgálati illetve karbantartási munkálatok.

Az általunk épített rendszer rövid ismertetése:

A hő-és füstelvezetés elektromos működésű. Egy, az általunk felszerelt vezérlőközpont irányítja. A vezérlő automatika normálesetben hálózati tápellátást kap, áramszünet esetén saját akkumulátor biztosítja a szükséges működtető feszültséget. A rendszert szintenként elhelyezett ún. vissza állíthatós, nyitható műanyag fedéllel és plomba zárral ellátott vésznyitó kapcsolókkal hozható működésbe VÉSZ ESETÉN.

Kétféle megoldást szoktunk alkalmazni a kivitelezések során.

1. Egyik lehetséges megoldás lehet, hogy előfeszített mechanikus nyitószerelvény (olajfék) van felszerelve a hő- és füstelvezető nyílászáró illetve nyílászárókra. Vész esetén az előfeszített nyitószerelvény(olajfék) kitolja a nyílászárót/nyílászárókat. Ez esetben a nyílászáró/nyílászárók visszazárása kézi erővel történik.

2. Másik megoldás a motorral történő füstelvezetésre szolgáló ablak/ajtó mozgatása. Ez azt jelenti, hogy a füstelvezetés céljára szolgáló nyílászáró/nyílászárókra egy motor van felszerelve. Vész esetén a motor nyitja ki az erre a célra kijelölt nyílászárót/nyílászárókat. Ez esetben a nyílászáró/nyílászárók a motorosan záródnak vissza.

Mindkét esetben a nyílászáró/nyílászárók bent tartására (zárt állapot) síktapadó mágnesek vannak felszerelve. A vezérlőszekrény mindkét esetben, vészjelzésre a síktapadó mágneseket oldja és az előfeszített mechanikus nyitószerelvény (olajfék) kitolja a nyílászárót/nyílászárókat vagy a vezérlőközpont által működtetett motor kinyitja a nyílászárót/nyílászárókat. A légutánpótlásról a lépcsőházi bejárati ajtó vagy az erre a célra kijelölt nyílászáró/nyílászárók gondoskodnak. Ez menekülési célt is szolgál. Az általunk kiépített hő-és füstelvezetésre 2 év garanciát vállalunk, rendeltetésszerű használat esetén. Az általunk beépített eszközök, anyagok rendelkeznek teljesítmény nyilatkozatokkal és tűzvédelmi megfelelőségi tanúsítványokkal.

Minden olyan lépcsőházban, amely 2 emeletet meghaladó, új építésű illetve oly módon történnek felújítási munkálatok, hogy az egész lépcsőházra kiterjedő, például: (hőszigetelés, nyílászáró csere stb…,) ott a jogszabálynak megfelelő Hő-és füstelvezetésnek (RWA) kell lennie.

Az OTSZ-ben (Országos Tűzvédelmi Szabályzat) előírt rendeletek szerint a kiépített hő- és füstelvezetést félévente felülvizsgálni, üzempróbázni illetve karbantartani szükséges. Ezt az üzemeltetési és karbantartási naplóban kell rögzíteni. Vállalkozásom az általunk kiépített helyeken a felülvizsgálatokat és a szükséges karbantartási munkálatokat jutányos áron elvégzi.

Főbb beszállítóink:  

 Kérje egyedi árajánlatát, forduljon felém bizalommal! A kapcsolat menüpont alatt több elérhetőséget is talál.

Copyright © 2018. - Minden jog fenntartva!